Menu

2019 blev et godt år i Sørby Fodbold.

image
Simon Vittrup Olsen
01. marts 2020 kl. 15:27

Fodboldåret 2019 har virkeligt været et godt år, da vi for første gang i ca. 30 år er kommet op på over 150 medlemmer.

Det skyldes bl.a. at der åbenbart har været et behov for bare at komme og spille fodbold for sjov. hver onsdag er vi samlet imellem 20 og 30 spillere i alderen fra 15 til 60 år. En kæmpe tak til Simon som har fået det op at kører, meget imponerende.

Ellers kører det fint i næsten alle årgange. I vores mindste U6-U8 årgang spilles der 3- og 5-mands, her er Peter og Simon begyndt på noget samarbejde med IF62 Dalmose, det er jo en udfordring når vi ikke er så mange i alle årgange. I U10 er der kommet et par nye unge trænere på, Victor og Jeppe som virkelig kæmper en brag kamp med dem. I efteråret begyndte de at spille 6-mands på en halv 8-mands bane og allerede her i vintersæsonen har de også prøvet kræfter med 8-mands fodbold. Tak til Jens og Martin som i nogle år har sørget for, at disse drenge har udviklet sig til et højt niveau og med et godt sammenhold. Pigerne som spiller i U12 har endelig fået en stabil træner. Det er Daniel som virkelig har taget dem til sig. I foråret tabte de næsten det hele, men nu spiller de jo indendørs og vinder næsten det hele, så det kan hurtigt vende, når man gør en indsats for det. Så har vi U12 hvor vi desværre ikke har nok pt. Men til gengæld bliver U15 drengene bare ved og ved. Nr. 2 i foråret, og nr. 1 i efteråret er jo bare megaflot. Claus og Ruhne har endnu engang taget dem med på Hollands-tur i påsken, og en del spillere kommer udefra, så der er bare klasse og sammenhold på holdet.

Så går vi til damerne som bare hygger og spiller kampe, vinder ikke så tit, men Eva styrer dem med hård hånd. Til sidst de gamle veteraner, de vandt simpelthen for første gang rækken i foråret, meget overraskende, i efteråret kom de dog ned på jorden igen og blev nr. 4. Men også her kunne de godt bruge lidt flere folk, da det slider meget på formanden at få alle de afbud pga. skavanker og alverdens undskyldninger.

Til fodboldafslutning prøvede vi noget nyt, da vi ville prøve at holde en fælles afslutning for alle vores medlemmer. Det blev dog kun en begrænset succes. Da vi kun var samlede 75 stk. Weisleder Cup udvidede vi i år med både drenge, piger og dame rækker om lørdagen. Det blev en kæmpe succes med over 60 hold, masser af præmier og stor ros fra gæsterne. Trioen Flemming, Simon og formanden som var arrangør kunne godt være tilfredse med arrangementet.

Til sidst, tak til vores efterhånden mange sponsorer, især tak til Spar Nord som nu har valgt at stoppe. Også tak til Weisleder Nedrivning, Sir Brian og Freck Autoteknik. Stor tak skal der især lyde til alle de frivillige trænere og holdledere, uden dem ville der ikke være en fodboldklub i Sørby.

I bestyrelsen er der sket en enkelt ændring. Stor tak til Maiken som kun var med i lidt over halvandet år, men fik virkelig sat sit aftryk, kæmpe indsats, og velkommen til en gammel kending, da Jesper har valgt at gå med igen.

Hilsen formanden

 

Året M/K

Årets M/K i Sørbymagle idrætsforening blev denne vores U15 cheftræner Claus Serup

Claus er en inkarneret Sørby-mand. Han har de sidste 8-9 år (start ca. 2011) været en del af årgang 2005-2006 . Først som hjælpetræner, men efter folkene bag opstarten af holdet (Lasse Solheim og Ruhne Kirkeby) trak sig tilbage, tog Claus over og har nu været cheftræner de sidste 6-7sæsoner.

Claus er typen der klare alt selv og at der skal være styr på tingene, finder stævner til drengene før turneringsstart, laver sheltertur og det som drengene ser mest frem til, fodboldturen til udlandet i påsken er bare nogle af de ting han har sat søen for drengene. I 2016 var det Prag der fik besøg af holdet og siden er turen gået 3 gange til Holland, hvor i 2017 var Claus og Peters hold også med. På Claus’ opfordring. Turen 2020 er allerede sat i søen, og bestilt.

Claus sørger også for at forældre-sammenholdet bliver holdt intakt. Opfordring til weekendbold m. forældre og sommerafslutninger med grill på holdet, gør at der er en fantastisk stemning udenfor banen. Kort sagt, en blæksprutte der altid har et smil på læben og fræk kommentar til at bryde isen når man mødes med andre hold.

Hvor godt Claus omgås drengene, afspejles rigtig godt i tiden fra nu og ca. 1 1/2 år bagud i tiden. Vores ældste drenge (2005) havde skiftet skole, og allerede 2 måneder efter stod der 3 drenge fra de nye skoler klar til træning, og de holder stadig ved. Da den næste årgang (2006) skiftede, tja så skete samme tilgang igen. Der er pt. 25 drenge tilknyttet holdet. Dette flotte antal kan man godt krediterer Claus. Ingen tvivl om det.

PS. En sjov episode fra shelterturen, er at om natten bryder helvede løs på himlen med regn, lyn og torden, og alle drengene er vågne og syntes det er noget af det bedste de nogensinde har oplevet. MEN forældrene begynder så småt at SMS’e Claus om gutternes tilstand, og han beroliger at alt er OK. På nær en forældre der virkelig gerne vil have sin dreng hjem men drengen sender moderen en besked med “alt er godt, vil ikke hjem”. Claus modtager efterfølgende en sms der ordret lyder, “Du må være verdens bedste pædagog!” sikke en titel.